16.7 C
Medemblik
9 juli 2020 21:11
Medemblik Actueel.

Foto: KNRM Medemblik

KNRM Medemblik rukt uit voor zeilboot met lijn in de schroef

Reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik is donderdagmiddag uitgevaren voor een zeilboot met een lijn in de schroef. Het jacht is op sleep genomen richting de kraan in het Regatta Centrum.

Bij de havendienst van Medemblik komt het bericht binnen dat er voor de haven van Medemblik een zeilboot met motorproblemen ligt. De melding wordt doorgezet naar de schipper van reddingboot Bernardine die telefonisch contact opneemt met de opvarenden. Niet lang daarna vaart reddingboot Bernardine uit naar de opgegeven positie.

Ter plaatse is al snel duidelijk wat er aan de hand is. Er blijkt een lijn in de schroef te zitten en er zit niets anders op dan de zeilboot naar de haven te slepen. Reddingboot Bernardine zet twee opstappers over die direct een langszij sleepverbinding maken tussen reddingboot en de zeilboot. Er wordt koers gezet naar de kraan in het Regatta Centrum zodat de zeilboot direct uit het water kan en de lijn verwijdert kan worden. 

Nadat de zeilboot onder de kraan is afgemeerd worden de gegevens opgenomen en uit dankbaarheid wordt de schipper van de zeilboot direct Redder aan de wal.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?