Medemblik Actueel.

Foto: KNRM Medemblik/Andijk
Foto: KNRM Medemblik/Andijk
Algemeen KNRM

KNRM Andijk en Medemblik in actie bij boot met rookontwikkeling

ANDIJK/MEDEMBLIK – Woensdagavond rond 18:30 uur zijn de KNRM reddingboten van Andijk , Medemblik , Enkhuizen en Hindeloopen uitgevaren voor hulpverlening aan een vaartuig vanwege rookontwikkeling aan boord op het IJsselmeer tussen Stavoren en Medemblik.

Alle reddingboten zijn snel onderweg waarbij reddingboot ’t Span de brandweer van Andijk naar het incident schip brengt. Reddingboot Corry Dijkstra van station Enkhuizen is als eerste ter plaatse samen met de Bernardine van Medemblik. De Bernardine zet bij aankomst twee opstappers over om de situatie te beoordelen. Tegelijk wordt met de Corry Dijkstra een sleepverbinding gemaakt om het schip met de kop in de wind te houden. Na een eerste onderzoek blijkt de situatie stabiel te zijn en wordt gewacht op de brandweer van Andijk.

Rookontwikkeling

In de tussentijd zijn ook beide reddingboten van station Hindeloopen gearriveerd. Korte tijd later arriveert reddingboot ’t Span en worden twee brandweerlieden overgezet op het vaartuig om de motorruimte te openen en te inspecteren. Hier bleek geen rookontwikkeling meer te zijn.

Inmiddels was ook de reddingboot Watersport vanuit Enkhuizen vertrokken met brandweer maar die inzet was niet meer nodig en werd geannuleerd. Nadat de brandweer aangaf dat de situatie veilig was werd het vaartuig door de Bernardine en ’t Span naar de Regattahaven in Medemblik gesleept waar het even na 20:00 uur afgemeerd werd.

 

Reageren via facebook