IVN West-Friesland – Terugkeer zomervogels

OOSTWOUD – Ze komen uit verre oorden om hier te broeden, veelal zijn het insecteneters en vaak zijn ze geringd zodat je kan nagaan waar ze vandaan komen.

IVN heeft verrekijkers beschikbaar voor de deelnemers aan de vogelexcursie op Moederdag, 14 mei. Aanvang 9.00 uur bij het Egboetje, Liederik 15, 1678 JC Oostwoud, afslag Hauwert. Pas schoeisel aan bij nat weer!

Drukste tijd van het jaar
Op de grens van water en bos is er altijd vogelleven te zien en te horen. Broedvogels boven, en op het water, ze hebben jongen en insecten vullen de hongerige vogelbekjes.

Maar een ekster, kiekendief en torenvalk zijn echte zichtjagers en dus overdag actief en niet vies van een jong vogeltje. Zet de zintuigen op scherp en laat je verrassen tijdens de wandeling van ruim een uur langs water en door bos.

Reageren via facebook