IVN West-Friesland – Egels van De Bonte Piet

OOSTWOUD – Zondag 7 mei is het vanaf 13.00 uur egeltjesmiddag voor jong en oud bij IVN in Het Egboetje in Oostwoud, gelegen in het gelijknamige Egboetswater (afslag Hauwert).

De Bonte Piet

Deze gezinsactiviteit is gratis maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom. Marian Torenbeek van Vogel- en Dierenopvang De Bonte Piet uit Midwoud komt vertellen over de verzorging en leefwijze van egels. Daarna worden de herstelde egels uitgezet in het Egboetsterrein.

Beschermde dieren

Egels behoren tot de beschermde beesten; men mag ze niet als huisdier gaan houden. Ze kunnen worden geholpen met een winterverblijf. Parasieten, fout voedsel, verstedelijking en verkeer vergen de meeste slachtoffers. Egels kunnen goed zwemmen maar zorg bij de vijver voor een plankje voor de egel om er uit te klimmen.

Nuttige nachtdieren

Het zijn nuttige nachtdieren die slecht zien maar goed ruiken en smakkend en snuivend hun kostje bij elkaar scharrelen, vooral slakken en insecten.

Reageren via facebook