17.6 C
Medemblik
7 juli 2020 17:30
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Onverwachtse wending in eindklassement bij laatste tulpenkeuring Wervershoof

WERVERSHOOF – Na een zeer spannende laatste tulpenkeuring is Mark Ruiter de winnaar geworden van de zilveren tulp. Hij werd tijdens deze laatste keuring eerste met een topscore van slechts negen strafpunten. Daarmee pakte hij uiteindelijk toch nog de eindoverwinning in de A-groep en bleef hij Adam Pyta en Hans Mes voor.

In de B-groep hebben de gebroeders Kreuk elkaar afgewisseld en is John Burgman ook op het ere schavot gekomen.

De score van Thomas Koomen was goed voor de eindoverwinning in de C-groep en zijn vrienden Bart Ruiter en Bram Verweij kwamen respectievelijk op de tweede en derde plek.

Bij de junioren leek het een familie twist te worden bij de Mesjes maar uiteindelijk is Rosanne Haakman ze toch voorbij gestoven en  de winnaar geworden.

Uitslag vijfde tulpenkeuring:

  • A-groep: 1. Mark Ruiter 9 strafpunten, 2. Adam Pyta  10,5 strafpunten, 3. Piet Hein Veerman en                  Paul Bakker 12,5 strafpunten.
  • B-groep: 1. John Burgman 13 strafpunten, 2. Niels Kreuk 15 strafpunten, 3. Dennis Ruiter en Roel Kaagman 16 strafpunten.
  • C-groep: 1. Bram Verweij 21,5 strafpunten, 2. Bart Ruiter en Thomas Koomen 23 strafpunten
  • Junioren: 1. Rosanne Haakman 12,5 strafpunten, 2. Lars Mes 13,5 strafpunten, 3. Jasper Burgman en Emma Vroling 15 strafpunten.

Eindklassement (= het totaal aantal strafpunten van de drie beste keuringen)

  • A-groep: 1. Mark Ruiter 33 strafpunten, 2. Adam Pyta 34,5 strafpunten, 3. Hans Mes  36 strafpunten
  • B-groep: 1. Niels Kreuk  45,5 strafpunten 2. John Burgman 46 strafpunten, 3. Gertjan Kreuk 47,5 strafpunten.
  • C-groep: 1. Thomas Koomen 70 strafpunten, 2. Bart Ruiter 73,5 strafpunten, 3. Bram Verweij 76 strafpunten
  • Junioren: 1. Rosanne Haakman 42,5 strafpunten, 2. Lars Mes  43 strafpunten, 3. Sjors Mes 44,5 strafpunten
  • Familie Wouts met Guus als aanvoerder kreeg dit jaar de aanmoedigingsprijs. Deze prijs, die beschikbaar wordt gesteld door de Schoof, kan voor Guus en familie net het duwtje zijn om volgend jaar nog betere scores te behalen.
  • Jan Boon was de beste bij de soortenkennis. Van de 80 tulpensoorten kon hij er 69 juist  benoemen.Mark Ruiter en Niels Kreuk volgden met 66 en 55 juiste soorten.

De potjes van de huisbroei werden afgelopen vrijdag ook ingeleverd. De kwaliteit hiervan was zeer goed. Gerda Ruiter leverde, na deskundig oordeel van de jury, de beste huisbroei in; tweede werd Marco Haakman en derde Bart Ruiter. Zij gingen alle drie met een mooie prijs naar huis.

We kijken weer terug op een succesvol seizoen tulpenkeuren in Wervershoof. We willen alle deelnemers, vrijwilligers, sponsors en de Schoof bedanken voor hun bijdrage hieraan. Een gemiddelde opkomst van ruim 80 deelnemers en een gezellige sfeer rondom de wedstrijd leverden ons vijf mooie avonden op.

Tot slot wensen wij alle deelnemers, die op vrijdag  27 maart a.s. aan het NK tulpenkeuren meedoen in het Keukenhof te Lisse, heel veel succes toe!

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?