Hoenderdaell ziet af van komst olifanten

ANNA  PAULOWNA – Maakte begin 2017 directeur Robert Kruijff van Landgoed Hoenderdaell nog bekend dat Hoenderdaell onderzoekt of de komst van olifanten naar het landgoed een optie is, vandaag is bekend geworden dat deze niet naar Hoederdaell komen.

De opvang van de olifanten was gepland op het savannegebied van het landgoed maar het NHD meldt woensdagochtend dat er nu vanaf wordt gezien. Grootste struikelblok zijn de bezoekersaantallen die mogelijk van 250.000 nu naar 400.000 gaan stijgen een aantal dat het park niet kan behappen en de charme van het park in gevaar brengt.

Vorige week werd het al duidelijk dat de plannen weer de bureaula in zouden gaan verdwijnen toen na een gesprek met Hollands Kroon de twijfels bij Robert Kruijff de overhand kregen. „Het gaat tenslotte om de dieren. Bedoeling is straks om ze direct naar de lodge in Afrika te brengen. Als hier olifanten zouden komen, zou het om korte, tijdelijke opvang gaan. Publiek heeft dan geen toegang tot dat terrein,” zegt Robert Kruijff tegen het NHD.

[signoff]