18.3 C
Medemblik
3 juli 2020 12:55
Medemblik Actueel.

Thuis onderuit tegen D.V.V.A (Foto: v.v. Opperdoes)

Opperdoes doet zichzelf tekort tegen D.V.V.A

OPPERDOES – Opperdoes heeft zich zelf flink te kort gedaan door met 0-2 te verliezen van D.V.V.A.. In een wedstrijd die over grote gedeeltes gelijkwaardig was, had het niet zover hoeven komen. Vooral in de 1e helft speelde de thuisploeg goed en geduldig met een goede dosering tussen aanvallen en verdedigen.

De terugkeer van Gert Jan Klopper

Met de weer terug van een blessure terug gekeerde Gert Jan Klopper waren er voorin meer mogelijkheden en dit resulteerde in enkele goed opgezette aanvallen met bijbehorende kansen. Maar hier heeft Opperdoes letterlijk de kansen onbenut gelaten om een paar treffers te maken. Want die waren echt wel mooi te noemen. Vooral de aanval over links ,de voorzet van Tamo Karpetian , het met het hoofd terug leggen van Frank Boersma op Gert Jan Klopper was top, maar de afronding te gehaast en daardoor over en dus geen doelpunt. En dat is dit seizoen toch wel een heikel punt.

Vorig seizoen was de doelpunten productie ook niet zo groot, maar in de 3e klasse kan je je meer permitteren dan in de 2e. In deze klasse wordt je daar sneller op afgerekend. Kregen de bezoekers dan geen kansen in de 1e helft? Jazeker wel, maar vooral uit de standaard situaties waren er enkele hachelijke momenten die evenwel door Jan Ploeg goed onschadelijk werden gemaakt.

De beste kans voor D.V.V.A. was vlak voor de rust over links, waar Remco de Zwart zich uitstekend verweerde. Een vlot lopende aanval die voor de achterlijn voor werd gegeven maar de inzet van de spits ging rakelings over. Zo bleef het tot de pauze 0-0.

1 kant op

Na de pauze met de wind in de rug voor de Amsterdammers speelde het spel zich wat meer op de Opperdoes helft af. En dit resulteerde al na 10 minuten in de 0-1. Vlak bij de cornervlag werd Jerry Kreune te gemakkelijk uitgespeeld. De rechtsbuiten van D.V.V.A. kon naar binnen komen en zag dat Jan Ploeg te ver van het doel stond en bovendien bij de 1e paal, en zo ging de bal gedragen door de wind over hem heen in de verre hoek. Zonde weer, in plaats van zelf voor staan moest Opperdoes weer in de achtervolging. En dit was in de 2e helft toch wat lastiger zo tegen de wind in. Bovendien hadden de bezoekers de zaakjes wat beter voor elkaar.

Genoeg kansen

Toch kreeg de thuisploeg nog enkele dotten van kansen. Onder andere 2 maal stonden Gert Jan Klopper en Tamo Karpetian oog in oog met de doelman ,weliswaar schuin voor het doel, en 2 maal was de doelman de winnaar in de 1 tegen 1 duels.  Zodoende geen gelijkmaker, aan de andere kant de deur opengezet en daarmee de gasten de kans biedend om er af en toe gevaarlijk door heen te komen. En 5 minuten voor tijd was er dan ook de beslissing. 0-2 en weer geen punten voor Opperdoes. Want het verschil deze wedstrijd tussen een ploeg die streed voor lijfsbehoud en een ploeg die heel goed staat in de 3e periode was er eigenlijk niet.

Het enige verschil stond ( fictief op het scorebord ) op het wedstrijdformulier van scheidsrechter Nefkens die deze sportieve wedstrijd zonder kaarten afkon.

Nog 3 wedstrijden, de concurrentie verloor ook, dus er is nog een kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Zaterdag naar Marken, aanvang 14.30 uur.

Reageren via facebook