FC MEDEMBLIK

FC Medemblik schakelt zichzelf uit voor promotie naar de 3e klasse

MEDEMBLIK – FC Medemblik 1 is er niet in geslaagd het eerste nacompetitieduel in winst om te zetten. In Heerhugowaard werd tegen Hugo Boys 1 volstrekt onnodig en onverdiend met 3-1 verloren.Als FC Medemblik 1 ooit de kans had om een grote stap te zetten om promotie naar de 3e klasse te realiseren dan was het zondagmiddag tegen Hugo Boys 1. FC Medemblik was de bovenliggende partij en controleerde de wedstrijd volledig. In de eerste helft resulteerde dit in een veldoverwicht zonder vooralsnog echte kansen te creëren.

De tweede helft gaf het zelfde beeld. Hugo Boys liet weinig tot niets zien en het was wachten op de voorsprong voor FC Medemblik. Dit had feitelijk al meteen in de eerste minuten kunnen en moeten gebeuren toen eerst Milco Leijen op de keeper stuitte en vervolgens Robert Zwaan de paal raakte. Maar zoals wel vaker viel de 1-0 aan de andere kant. De eerste de beste mogelijkheid van de thuisploeg werd door Thijs Wolkers hard achter keeper Jason van der Slot geschoten (1-0). Een behoorlijke tegenslag voor FC Medemblik dat zich echter goed herpakte Dit resulteerde in de verdiende gelijkmaker in de 70e minuut. De aanvoerder van Hugo Boys 1 maakte hands binnen het strafschopgebied en Robert Zwaan schoot vanaf 11 meter feilloos binnen (1-1). Omdat de betreffende speler zijn tweede gele kaart ontving moest de thuisclub met 10 man verder. Met elf tegen tien spelers ging FC Medemblik op zoek naar de logische overwinning en met name invaller Deylano Kemker was dicht bij een treffer. Eerst kopte hij rakelings voorlangs en vervolgens raakte hij de lat. Omdat Hugo Boys zich beperkte tot countervoetbal leek het erop dat een verlenging onvermijdelijk was.

Het venijn zat echter in de staart en het noodlot sloeg voor FC Medemblik toe in de 90e minuut. Een lange trap bereikte de snelle Jeffrey de Cocq van Hugo Boys die de bal onder de uitgelopen Jason van der Slot in het net schoof (2-1). Uiteindelijk deed Hugo Boys ver in de extra tijd nog meer zout in de Medemblikse wonden door een door Jason van der Slot veroorzaakte strafschop binnen te schieten (3-1).

Geen 3e klasse dus voor FC Medemblik 1 dat een prima seizoen in Heerhugowaard weigerde te bekronen en trainer Armand Hoffman helaas niet een extra beloning gaf voor drie mooie seizoenen. Volgend seizoen weer in de 4e klasse met de nieuwe trainer Stephan Kaaij.

[signoff]

Reageren via facebook