Duidelijke opdracht voor Strandvogels: ‘winnen’

ONDERDIJK – De opdracht voor Strandvogels voor komende zondag is vrij duidelijk; winnen van HSV Sport 1889. Daarmee verzekert Strandvogels zich namelijk van een plekje in de nacompetitie en is de laatste wedstrijd tegen concurrent De Valken alleen nog van belang voor de statistieken.

Maar zo duidelijk als de opdracht is, zo makkelijk is ie zeker niet. Weliswaar verloor Sport twee weken geleden thuis van laagvlieger ALC, dat was pas de tweede nederlaag van het seizoen. Daarnaast speelde de ploeg uit Hoorn 6 keer gelijk en werd er 16 keer gewonnen. Verder is HSV Sport 1899 met ruime voorsprong de meest scorende ploeg in 4B, al 79 keer werd doel getroffen. Daarentegen werden maar 31 tegentreffers geïncasseerd, alleen kampioen Grasshoppers deed het in dat opzicht beter. Door de winst van de tweede periodetitel heeft HSV Sport 1889 zich al verzekerd van een plekje in de nacompetitie.

Bryan Broedersz

Voor Strandvogels zou het mooi zijn als de ploeg de prestatie van vorig seizoen thuis tegen HSV Sport 1889 kan evenaren. Toen werd namelijk met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Bryan Broedersz. In eigen huis presteert Strandvogels overigens best goed tegen Sport, de laatste nederlaag werd geleden in het seizoen 2003-2004, het werd toen 3-5. Daarna volgden 4 overwinningen en 3 gelijke spelen.

winst geeft recht op nacompetitie

Zoals gezegd, bij een overwinning op HSV Sport plaatst Strandvogels zich voor de nacompetitie om een plekje in de derde klasse. Een gelijkspel kan ook genoeg zijn, maar dan moet De Valken punten morsen tegen DWB en die kans is niet heel groot. De kans is dan groot dat de beslissing valt op de laatste speeldag als Strandvogels op bezoek gaat bij De Valken. Maakt Strandvogels de wedstrijd tegen De Valken zondag al tot een formaliteit of volgt er 14 mei een thriller in Hem????

Reageren via facebook