IVN – Bloemenbom voor bijen

REGIO – IVN West-Friesland nodigt kinderen en (groot)ouders uit om op zondag 23 april een Bloemenbom te gaan maken. Wij gaan de insecten een handje helpen, want ze kunnen niet zonder bloemen, het is hun voedselbron. Aanvang 14.00 uur bij IVN in het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel.

De IVN-gidsen vertellen over verschillende soorten zaad, van klein tot heel groot. Want zelfs uit een piepklein zaadje kan een grote boom groeien. Daarna mag een bloemenbom worden gemaakt van verschillende soorten bloemenzaad. Deze zadenbol mag mee naar huis worden genomen om in de tuin of een bloembak te worden geplant. Leuk en leerzaam voor kinderen om hun eigen minituintje te zien bloeien. Meer groen in de tuin zorgt voor vlinders, bijen en andere nuttige insecten.

Reageren via facebook