Derde editie DresCross Nibbixwoud op nieuw parcours

NIBBIXWOUD – “We zijn op 12 januari toe aan de derde editie van de DresCross”, zegt Jory Hoogland van de organisatie. “En na een hoop vergaderen, tekenen en ontwerpen, hebben wij een nieuw parcours gemaakt. Het is nu nog spectaculairder en het is voor het publiek beter te zien.

Op het terrein van de Dres, aan Lange Dres 1 in Nibbixwoud vindt, na twee succesvolle edities, weer de DresCross plaats. Hét wielerevenement van Nibbixwoud en verre omstreken. “Om nieuwe elementen aan het parcours toe te voegen, maar ook steeds willen verbeteren, beloofd het dit jaar alleen maar beter te worden. Uiteraard met de traditionele Funklasse, Topklasse, en Damesklasse. En sinds vorig jaar ook twee jeugdwedstrijden en een MTB-clinic voor de kinderen om kennis te maken met de sport.

Plannen maken

Jory vervolgt: “Ongeveer drie jaar geleden begonnen we met een aantal wielerliefhebbers met de plannen voor een MTB- en cyclocross wedstrijd op het terrein van het nieuwe dorpscomplex de Dres in ons dorp. Er werd een uitdagend parcours neergezet, met spectaculaire obstakels, en we kregen veel complimenten van deelnemers en toeschouwers.”

Organisatie

De organisatie van dit geweldige evenement bestaat uit vijf mannen uit Nibbixwoud: Peter Kool, Johan Peereboom, Timo Huisman en Remco Kool en Jory. “Ik vind dat de organisatie elk jaar is gegroeid en beter is geworden. Alles wordt professioneel aangepakt. Dit is ook van groot belang, aangezien we op een relatief klein terrein zitten en dit ook wordt gebruikt voor voetbal, handbal en horeca. Dit is ook de reden dat we een dag van te voren pas het parcours kunnen opbouwen.

Programma

Voor de deelnemers hebben de vijf Nibbikkers, samen met betrokken partijen, een fantastisch programma in elkaar gezet. De MTB jeugd van WV West-Frisia hield zich bezig met de Rabobank MTB-Clinic. Die vindt plaats van 09.30 tot 10.25 uur. Vervolgens begint om 10.30 uur de AB-Texel jeugdklassen, met de categorieën Jeugd 11 en 12 jaar en Jeugd 13 en 14 jaar.

Vanaf 11.30 uur starten de deelnemers in de overige klassen, namelijk Luken wonen Nibbixwoud Topklasse, Albert Heijn Nibbixwoud Damesklasse en Tweewielercentrum Leo Smit Funklasse.

Vernieuwd parcours

“Het parcours is volledig vernieuwd, met onder andere een spectaculaire brug, volledig opgebouwd uit steigers. Daarbij is het nu voor publiek beter te zien en er zijn meer locaties waar de deelnemers toegejuicht kunnen worden” laat Jory weten.

Ons bestuur is uitgebreid, waardoor we nog meer tijd konden steken om mooie dingen voor elkaar te krijgen, zoals we voor ogen hadden.

Publiek

Iedereen is van harte welkom om de jeugd en andere deelnemers door de bagger te zien zwoegen. De verbeten gezichten van de rijders zijn goed te volgen op het nieuwe parcours. Wie er dit keer wint? Dat is voor iedereen nog de vraag, maar dat de deelnemers gebrand zijn om als eerste over de finish te komen, is zeker. Om 13.00 uur vindt de prijsuitreiking in het Grand Café van De Dres plaats. Als het goed is, is het prut er dan weer af.

Opgave

“De deelnemerslijst voor dit evenement groeit zeer snel”, zegt Jory. “Maar voor de jeugdwedstrijden is er nog voldoende ruimte voor deelnemers. Meer informatie is te vinden op www.drescross.nl. Of volg onze Facebookpagina en instagram voor het laatste nieuws.”

Via mediapartner: Rodi Media

Reageren via facebook