Medemblik Actueel.

Nieuweboer zaalvoetbal
Voetbal

Zaalvoetballers Nieuweboer haken af in strijd om kampioenschap

WERVERSHOOF – Voorafgaand aan de wedstrijd werd bekend dat koploper FC B in Texel niet kwam opdagen en waarschijnlijk 3 punten in mindering krijgt. En dat de wedstrijd tegen Nieuweboer de laatste kans voor tegenstander White Stones is om dit seizoen nog een prijs te behalen. Nieuweboer speelde zonder de geblesseerde Sven Deen en slechts met 2 wissels, waarvan Joost Neefjes zich ziek voelde. De bedoeling van Nieuweboer was vanuit de verdediging te spelen en het initiatief aan WS te laten.

WS wilde niet verliezen en hield vanaf de aftrap voldoende spelers achter de bal en wilde alleen vanuit de overname aanvallen. Voor de wissel kreeg Nieuweboer tegen het gegroepeerd verdedigend spelend WS diverse kansen. In de omschakeling had WS ook kansen.

Halverwege de 1e helft kwam WS op voorsprong door niet goed verdedigen van Nieuweboer. Even later krulde Jelle Schouten na een goede aanval de gelijkmaker binnen. In het restant van de 1e helft en zeker de 2e helft een sterker Nieuweboer, wat diverse kansen kreeg om te scoren. Deze werden niet benut.

In de laatste minuut een onderschepping voor doel van WS en in de tegenaanval stond Nieuweboer niet goed en scoorde WS de onverdiende winnende treffer. Door het wegvallen van teams is Nieuweboer vrijdag 31 maart vrij. Vrijdag 7 april speelt Nieuweboer in Den Helder tegen Pellor.

Reageer op dit onderwerp