0.5 C
Medemblik
17 januari 2021 03:36
Medemblik Actueel.

Onverlaten scheuren affiches politieke partijen van de borden.

MEDEMBLIK – Het is u misschien opgevallen dat er op de 2 aanplakborden in Medemblik maar bitter weinig affiches hangen om de Medemblikker over te halen vooral op hun te stemmen. Zo is o.a. de VVD al meerdere malen het slachtoffer geworden van onverlaten die met geweld de affiches van deze borden scheuren.

De VVD is niet verbaast over het geringe plakenthousiasme. Fractievoorzitter Mark Raat: ‘Het overkomt veel partijen dat posters er, vermoedelijk ’s nachts, afgehaald worden. De VVD overkomt dat bij praktisch iedere verkiezing, ook deze keer was het tot twee keer toe raak. Maar ik zag dat ook andere partijen hiervan last hebben gehad.’ Mark Raat wil na de verkiezingen met burgemeester Frank Streng over deze problemen gaan praten, ‘Misschien moet Medemblik ook maar voorgeplakte borden gaan gebruiken zoals ze in Amsterdam doen of elektronische borden zoals ze in Hoorn doen.’

Siem Zeilemaker van Progressief West-Friesland zegt tegen Medemblik Actueel: ‘Progressief West-Friesland komt vaak buiten de deur, steekt graag de handen uit de mouwen en plakt daarom volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen weer graag haar eigen posters. Het laten “voorplakken”, al dan niet electronisch ziet er wel gelikt uit, maar zal ongetwijfeld behoorlijk prijzig zijn. Voordeel is natuurlijk dat er niet over elkaar heen geplakt kan worden, maar dat deden wij toch al nooit. Wel moet vantevoren duidelijk zijn hoe groot de posters mogen zijn Ik gok dat de VVD wel een voorstander van het “voorplakken” is en misschien wel meer partijen, die wat minder de deur uit komen om burgers te ontmoeten. Wij vinden het gewoon leuk om te doen!

Maar ondertussen zijn de borden vrijwel leeg of is er willekeurig geplakt en niet in de aangewezen delen op deze borden.  Al met al een armoedig gezicht.

Reageren via facebook