Dorpsraad Abbekerk/Lambertschaag houdt gemeente aan raadsbesluit MFA Abbekerk.

ABBEKERK – De Dorpsraad Abbekerk/Lambertschaag wil dat de gemeente Medemblik zich gaat houden aan het raadsbesluit van 1 november 2018 waarin werd besloten om in Abbekerk het huidige dorpshuis te vervangen voor een nieuw dorpshuis annex MFA, waarin de school en Het Nieuwe Bonte Paard een onderkomen in zouden krijgen.

Lees ook: Twee scenario’s voor dorpshuis Abbekerk

Door de crisis is de gemeente Medemblik voor een zware financiële opgave te komen staan en zal er moeten worden bezuinigd. Door de crisis zijn diverse projecten op een ‘hold’ gezet, waaronder het dorpshuis/MFA in Abbekerk.

Voorzitter Hanny Volkers-Ligthart van de dorpsraad laat in brief weten: “Ook de Dorpsraad Abbekerk-Lambertschaag heeft begrip voor de moeilijke financiële omstandigheden van de gemeente en de beslissingen waar u nu voor staat t.a.v. de diverse grote projecten. De motie “Dorpshuis zonder school” zal minder zwaar drukken op de begroting van onze gemeente, waardoor de kosten van een nieuw Dorpshuis/MFA lager zullen uitpakken dan in eerste instantie begroot.

Reageren via facebook