15.4 C
Medemblik
8 juli 2020 15:21
Medemblik Actueel.

Ontwikkelaars Windpark Westfrisia dreigen met torenhoge schadeclaims richting kerkbestuur

ZWAAGDIJK – Het kerkbestuur van de protestantse kerk in Westwoud is onderdruk gezet door de ontwikkelaars van Windpark Westfrisia om in te stemmen met de komst van het Windpark Westfrisia op hun grondgebied.

Mocht het bestuur niet instemmen met de komst van dit windpark dan kunnen ze rekenen op een torenhoge schadeclaim van de ontwikkelaars van het Windpark Westfrisia. Dit kan volgens bronnen binnen de province Noord-Holland oplopen tot enkele miljoenen euro’s.

Het kerkbestuur laat weten dat zonder deze intimidatie en bedreigingen het kerkbestuur niet had ingestemd om op grondgebied van de kerk deze windmolens te laten verschijnen door het contract met de ontwikkelaars niet te verlengen.

Dit is genoeg reden voor Progressief Westfriesland om aan de bel te trekken en via een brief aan de Provinciale Staten op te roepen het bij velen het vertrouwen in de Provinciale Staten te herstellen en het plan Windpark Westfrisia niet door te laten gaan.

Lees ook ons dossiers: Windmolens

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?