Medemblik Actueel.

Algemeen

Andijker echtpaar moet recreatiewoning Grootslag verlaten

Schakel nachtmodus in

Andijk – Het Andijker echtpaar Mira Tensen en Mark Baumgart hebben geen gelijk gekregen van de Raad van State over het wel of niet permanent bewonen van een recreatiewoning op recreatieterrein het Grootslag in Andijk.

In 2006 hebben Mark en Mira een huisje gekocht op het recreatiepark, twee jaar later een woning aan de Dijkweg. “Dat is ons huis, daar is ons kantoor en op het park zijn we er alleen voor de rust en voor de kinderen,” vertelt Mira.

Schaduwen
De gemeente heeft controleurs op pad gestuurd en zij hebben gezien dat er de afgelopen jaren ook buiten het seizoen een wipkip en fietsen staan, dat er was hangt en dat licht brandde in het huisje. Mark Baumgart: “We hebben een enorme inbraakgolf gehad, daarom hebben we lichten laten branden.”

Maar de opsporingsambtenaren hebben ook schaduwen gezien achter de gesloten gordijnen. Mira: “We hebben drie daklozen van de opvang in Purmerend op weg geholpen en die hebben we meteen elders ondergebracht toen de eerste dwangsom op de mat viel.” 

Raad Van State geeft gemeente gelijk

In het hoger beroep bij de Raad van State hebben Mira Tensen en Mark Baumgart ongelijk gekregen. De Raad van State vind dat de gemeente Medemblik met voldoende bewijzen is gekomen waaruit blijkt dat de voor recreatie bedoelde woning permanent in gebruik is.  Uit onderzoek is gebleken dat de woning werd verhuurd aan 3 personen die ieder 350 euro per persoon. De bewoners konden volgens de Raad van State niet aannemelijk maken dat zij niet permanent in de recreatiewoning wonen en dat er tegenstrijdige verklaringen zijn afgegeven.

Regioverslaggever Jurgen van den Bos had vorig jaar nog een interview met beiden.

Reageer op dit onderwerp

X