Medemblik Actueel.

VVD tevreden: consultatiebureaus Andijk en Abbekerk blijven open

MEDEMBLIK – Ouders uit Andijk en Abbekerk kunnen gewoon het consultatiebureau in eigen dorp blijven bezoeken. Dat heeft een krappe meerderheid van VVD, GB, PvdA, PWF, PW2010, BAMM en CU in de raadsvergadering van 9 maart j.l. besloten. De VVD is hier erg tevreden over. Er hangt natuurlijk een prijskaartje aan, maar wij zien het als een investering in de toekomst.

Voor gezinnen met jonge kinderen is het consultatiebureau een belangrijke voorziening. Het is ook een factor in de keuze die gezinnen maken om in deze dorpen te komen wonen of juist voor jongeren om er te blijven wonen. Het openhouden kost € 48.000 per jaar, maar daar zitten ook kosten voor andere locaties bij. In Abbekerk moeten ook voor € 30.000 een aantal noodzakelijke zaken aangepast worden. Het liefst had de VVD met die uitgave gewacht totdat er duidelijkheid is over de toekomst van het dorpshuis, maar dat zal helaas nog wel een tijd duren.

De partijen die kozen voor sluiting, CDA, D66 en GroenLinks, hadden kritiek op de bedragen maar hebben in de verkiezingsprogramma’s wel geschreven over ‘leefbare kernen’, een ‘goed voorzieningenniveau’ en ‘zorg dichtbij’. Een consultatiebureau sluiten is daar in strijd mee. Natuurlijk is openhouden niet goedkoop, maar CDA en D66 steunden vorig jaar wel het plan om € 100.000 uit te trekken voor een ‘leefbaarheidsmanager’ en extra ambtenaren. De VVD besteedt het schaarse geld liever aan concrete zaken dan aan bureaucratie en een stapel nieuwe rapporten die in een la verdwijnen.

 

Reageren via facebook