16.2 C
Medemblik
10 juli 2020 01:20
Medemblik Actueel.

Gemeente Medemblik zet zich in voor mensen met een beperking

ANDIJK – De Gemeentelijke Werkgroep Toegankelijkheid gaat binnenkort in de kern Andijk de openbare ruimte en gebouwen toetsen. Het CDA is blij met deze eerste stap. In oktober 2015 stelden wij namelijk al vragen over de mate van toegankelijkheid in onze gemeente. Claudia Selders-Kroezen zegt tegen Medemblik Actueel: “Wat ons betreft moet toegankelijkheid de norm zijn, zodat iedereen zo zelfstandig mogelijk en op een gelijkwaardige manier kan deelnemen aan de maatschappij.

Mark Homan van CDA Drechterland, sprak begin februari 2016 tijdens de regionale raadsledenbijeenkomst van West-Friesland over het belang van een toegankelijke samenleving. Een maand later werd door raads- en commissieleden van onze gemeente het burgerinitiatief van de heer Van Keulen besproken. Dit ging over een op te richten Gemeentelijke Werkgroep Toegankelijkheid (GWT). Op 7 april 2016 zijn twee, elkaar aanvullende moties, aangenomen met goedkeuring van de tien politieke partijen. De gemeentelijke organisatie ging daarna onderzoeken wat deze werkgroep kan betekenen. Onlangs is besloten om te starten met een pilot in Andijk en GWT is al actief op Twitter en Facebook. Op donderdag 2 maart van 19:30 tot 21:30 is er een informatiebijeenkomst in Dorpshuis Centrum.

Het CDA is blij dat er nu concreet aandacht wordt gegeven aan de toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Zij gaan er vanuit dat er ‚breed’ getoetst wordt. Niet alleen voor rolstoel, scootmobiel en rollator gebruikers maar ook voor bijvoorbeeld visueel beperkte mensen en mensen die een hulphond nodig hebben.

Het CDA benieuwd naar de resultaten vanuit Andijk en zullen zich blijven inzetten voor een maatschappij waarin in trottoirs en gebouwen maar ook informatie en diensten toegankelijk zijn. Zodat iedereen in de samenleving kan meedoen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?