14.3 C
Medemblik
26 september 2020 14:25
Medemblik Actueel.

Geert Mos(D66), ‘gemeente waar blijft de zonneweide in Midwoud’

MIDWOUD – Geert Mos van de D66-fractie maakt zich zorgen over het uitblijven van de zonneweide in Midwoud, 1 van de paradepaardjes van wethouder Hans Tigges. Nu er nieuwe plannen liggen om ook een zonneweide te ontwikkelen in het gebied Tripkouw-Oost in Midwoud wil Geert Mos wel eens weten hoe de stand van zaken is.

Project nog niet afgescheven

In februari 2015 liet wethouder Hans Tigges al weten aan Medemblik Actueel dat het bedrijf ‘Stap in de Zon’ die het plan zou gaan ontwikkelen er weining zin meer in heeft om dit plan echt daadwerkelijk te gaan ontwikkelen. De lage energieprijs maar ook een tegenstribbelende provincie Noord-Holland en omwonenden die ook niet blij zijn met de komst van de zonneweide hebben er toen voor gezorgd dat het plan op de plank kwam te liggen.

Alternatief plan

Wethouder Tigges vertelde toen ook aan Medemblik Actueel dat hij het park nog niet heeft afgeschreven maar werkt aan een alternatief plan. Dit plan, zonnepanelen op daken van woningen,bedrijfspanden en verenigingen, is reeds in werking en blijkt succesvol te zijn waardoor het nog maar de vraag is of de komst van een ‘zonneweide’ in Midwoud nog wel nut heeft.

Note: video met interview Hans Tigges en omwonenden komt uit februari 2015

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?