Medemblik Actueel.

Bewoners Kleyenburg zijn het spuugzat, overal restanten van etenswaren op straat

MEDEMBLIK – De ene keer zijn het restanten van een vette hap, dan weer lege flessen drank, lege zakken chips en de andere keer ligt er een halve shoarma restaurant op en rond het parkeerterrein bij de Kleyenburg in Medemblik. De bewoners zijn het nu zat om elke dag weer de troep van anderen te moeten opruimen, zeker gezien de hoge leeftijd van deze groep mensen is dit soms een vrij intensieve taak.

Vandaag kregen wij wederom een paar foto’s binnen van restanten van etenswaren die door de hongerigen gewoon op straat worden gegooid. ‘Van opruimen hebben ze nooit gehoord en als je er iets van wil zeggen wordt je stijfgescholden,’ vertelde vanmiddag een bewoners van het complex aan onze verslaggever.

Maar niet alleen de achtergelaten etens- en drinkenswaren, ook het tot ’s avonds laat met meerdere auto’s op bijna onverlichte parkeerplaats staan geeft de bewoners van Kleyenburg geen veilig gevoel zegt de bewoner. ‘Ik kom ’s avonds niet meer naar buiten en ik doe al mijn deuren op slot en hang ook de haak op de deur.

Wij spraken eerder deze week met een paar jongens die daar toevallig stonden met hun auto en vroegen hun waarom ze juist daarstaan en waarom ze er zo’n bende van maakten. Het antwoord was kort en krachtig, ‘je moet oprotten met je ……bek‘ . (namen zijn bij de redactie bekend).

De bewoners vragen dan ook de jongeren die daar staan met hun auto, ruim je zooi op, neem een plastic tas mee, gooi daar je afval in maar gooi het niet op de grond. Behalve dat het een grote bende is trekt het afval ook ratten en ander ongedierte aan.

Reageren via facebook