Medemblik Actueel.

Voetbal

SEW tegen de Spartanen – ‘The Clash op De Dres’

NIBBIXWOUD – Zaterdag 18 februari om 19.00 uur staat de derby tussen Spartanen en SEW gepland. Vorige keer waren er liefst 700 voetballiefhebbers afgekomen op dit beladen duel tussen Wognum City en Oost. Nu worden de degens gekruisd op het nieuwe sportpark De Dres in Krielenland.  

Hoewel er bij dit duel van oudsher op het scherpst van snede gestreden wordt en de clubkleuren op heroïsche wijze worden uitvergroot heeft Spartanen nu besloten om, in de geest van componist en zanger The Lau van The Scene, toch de kleur van de tegenstander een plek te geven.

Na het nuttigen van de nodige versnaperingen, is Spartanen bereid om bij het vieren van de overwinning onderstaand hymne uit volle borst mee te zingen:  

 • Blauw, blauw, blauw
 • keer ik terug naar jou
 • blauw, blauw, blauw
 • yeah, blauw [blauw]
 • ik heb zojuist gedronken en gezien
 • hoe jij van mij nooit krijgt wat je verdient

Zoals gezegd vond in de eerste seizoenshelft Spartanen – SEW ook al plaats op de zaterdagavond. Destijds in september op een prachtige zomeravond in Wognum, ging Spartanen gretig in op de mogelijkheid die de Knvb zondagclubs sinds dit seizoen bood. Drie keer per jaar mogen zij een wedstrijd op zaterdag voetballen. Voorwaarde is wel dat de tegenstander hiermee instemt en met duels uit de twee laatste speelronden mag niet worden geschoven. Spartanen liet na deze wedstijd aan het NHD weten dat de grote aantallen bezoekers en de langere nazit goed voor de CAS was.

Spartanen zal op basis van deze winterse wedstrijd een besluit nemen of zij aan Westfriezen gaan vragen of die in het weekend van 11/12 maart ook op zaterdag naar Wognum willen afreizen. Ook dan wil Spartanen de andere bekende hit The Scene in tegen een ander avondlicht laten houden:

 • Rood zwart,wit, geel, jong, oud, man of vrouw
 • In het donker kan ik jou niet zien,
 • maar deze is van ons aan jou.
 • En ik hef het glas op jouw gezondheid,
 • want jij staat niet alleen
 • Iedereen is van de wereld
 • en de wereld is van iedereen

Bovenstaande metafoor zal zo tegen het einde van de avond in de Dres worden gezongen als het Spartanen-overwinningslied, of fietsend over de Oosteinderweg naar cafe Stam in Wognum.

Reageren via facebook