19 C
Medemblik
20 september 2020 15:54
Medemblik Actueel.

Olifanten voor Landgoed Hoenderdaell

REGIO – Directeur Robert Kruijff van Landgoed Hoenderdaell maakt bekend dat er een onderzoek is gestart naar de mogelijkheid voor een olifantenopvang op Landgoed Hoenderdaell.

De plannen zijn nog pril en deze maand gaat men eerst nog met experts overleggen of het mogelijk is om circus olifanten en olifanten die overtallig zijn in dierentuinen op te vangen.
De opvang komt dan bij de savanne op het Landgoed waar een stuk grond vrij wordt gemaakt van vier tot vijf hectare. Ook wordt er een binnenverblijf gecreëerd van 60 x 20 meter, de bestaande schuur zal dan worden gesloopt.

Wanneer de gemeente Hollands Kroon met de plannen akkoord gaat wil Hoenderdaell meteen beginnen. De hoop is dat eind 2017 begin 2018 de eerste dieren kunnen worden opgevangen. Op Landgoed Hoenderdaell is ook Stichting Leeuw gevestigd en daar leven op dit moment 32 roofkatten (Leeuwen, Tijgers,Poema’s en Panters). Landgoed Hoenderdaell is een kleine dierentuin in de kop van Noord-Holland en voor de 2e x uitgeroepen tot Leukste Uitje van Noord-Holland.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?