6 C
Medemblik
27 november 2020 06:38
Medemblik Actueel.

Stichting Kerstactie Westfriesland start inzamelingsactie

REGIO – Het einde van het jaar met de bijbehorende feestdagen is weer in zicht! Er wordt alweer nagedacht over de invulling van het kerstfeest, dat in vele families uitgebreid wordt gevierd. Helaas zijn hierop vele uitzonderingen.

In West-Friesland is het aantal gezinnen dat onder de armoedegrens leeft de laatste jaren toegenomen. De kinderen in deze gezinnen ondervinden hiervan dagelijks de gevolgen. Zonder ontbijt naar school, geen winterjas kunnen kopen, niet kunnen sporten; het zijn maar enkele voorbeelden. Stichting Kerstactie Westfriesland zorgt voor een lichtpuntje door deze gezinnen een goedgevuld kerstpakket aan te bieden. Naast dagelijkse levensmiddelen bevat het pakket artikelen als kaarsen, servetten en zelfs kleine cadeautjes. 

Het bestuur is trots op wat er de afgelopen zeven jaar is bereikt met de stichting. Dankzij de hulp van een grote groep vrijwilligers loopt de actie inmiddels als een trein. Er worden lang houdbare producten en geld ingezameld waarvan uiteindelijk pakketten op maat worden samengesteld. Zaterdag 2 december houdt Stichting Kerstactie Westfriesland tussen 9.00 en 17.00 uur de jaarlijkse inzamelingsactie bij Albert Heijn in Enkhuizen. De vrijwilligers hopen dat het winkelend publiek een extra product wil aanschaffen dat gebruikt wordt voor de kerstpakketten. 

Een groot aantal gezinnen heeft zich inmiddels ingeschreven voor een pakket, maar de stichting maakt graag nog veel meer gezinnen blij. Om aan de voorwaarden te voldoen moet het gezin woonachtig zijn in West-Friesland, er moet minimaal één kind tot veertien jaar thuis wonen en er moet een bewijs worden getoond van bijvoorbeeld bijstand, schuldsanering of Voedselbank. 

Inschrijven kan via het formulier op de website www.stichtingkerstactiewestfriesland.nl. Meer informatie of vragen: info@stichtingkerstactiewestfriesland.nl . Like de Facebookpagina om op de hoogte te blijven: www.Facebook.com/Stichtingkerstactiewestfriesland .

Reageren via facebook