Nieuweboer zaalvoetbal

Nieuweboer verliest na spannende wedstrijd tegen koploper FCB

WERVERSHOOF – Afgelopen week speelde Nieuweboer H1 in Beverwijk de topper tegen koploper FCB. Door blessures en schoolverplichtingen trad Nieuweboer aan met de invallers Stijn Meijer op doel, Joris Schouten en Raymon Koning. Nieuweboer begon met overtuigend positie spel goed aan de wedstrijd. Na een paar kansen niet benut te hebben, scoorde de van ouds spelende Lex Schilperoort van afstand de score.

Even later legde Raymon Koning vanaf de achterlijn de bal voor doel, welke door Joost Neefjes doeltreffend werd afgerond. In het restant van de eerste helft kregen diverse spelers van Nieuweboer zeker 5 opgelegde kansen om de score uit te breiden. In deze fase hield Stijn Meijer met een aantal goede reddingen zijn doel schoon. 5 minuten voor de wissel scoorde FCB van afstand de 1-2. Na de wissel ging met name door hert vroeg druk zetten van FCB het tempo fors omhoog.

In de 30e minuut kreeg Raymon Koning van de verder redelijk fluitende scheidsrechter onterecht een tijdstraf. Deze fase kwam Nieuweboer ongeschonden door. Na de terugkeer werd Nieuweboer en keeper Stijn Meijer 2x keer verrast met een schot van afstand door de oudste speler van FCB en leidde FCB. Na in het volgende kwartier wederom diverse kansen niet benut te hebben, bracht Joris Schouten vlak voor tijd met zijn rechtervoet de gelijkmaker op het bord.

In de volgende aanval dacht Raymon Koning de winnende treffer binnen te tikken. Echter hij werd volgens ons onreglementair neergehaald. De uitgooi van de keeper kwam aan de linkerzijde bij de bekende speler van FCB die de bal in een keer in de beneden hoek deponeerde.

Na een goede wedstrijd waarin Nieuweboer het betere team was, liep het team tegen de koploper een zeer zure en onverdiende nederlaag op. Vrijdag 3 maart is de volgende wedstrijd in Volendam. In de laatste 6 wedstrijden probeert Nieuweboer een plek in de nacompetitie voor promotie veilig te stellen.

Reageren via facebook