Robin Velthuis penaltykoning van Onderdijk

Onderdijk – Afgelopen  Zondag 27 december alias 3de kerstdag was het dan eindelijk zover. Wie werd de beste pingelnemer van Onderdijk 2015. Velen hadden de weg naar de Strandvogelskantine gevonden en de meesten melden zich spontaan aan. Eerst werd er genoten van de gratis warme chocomel, koffie, thee en natuurlijk wat lekkers. Eigenlijk werd het toen al gezellig in de kantine. Na het warme welkomstwoordje van onze voorzitter Cees Duin nam Cees Grooteman de microfoon over. Hij sommeerde iedereen om lekker naar buiten te gaan om, of te gaan kijken, of om mee te doen met het open Onderdijkse kampioenschap penalty schieten 2015.

Een kleine 50 man en (maar) 3 vrouwen deden er mee. De meest wonderbaarlijke penalty’s hebben wij voorbij zien komen. Bijvoorbeeld Rob Lakeman die beide kruisingen met op het oog speels gemak wist te vinden. Ook was het best handig dat we een paar ballenjongens op het dak hadden gezet (we hadden namelijk het doel pal voor de kantine gezet zodat een ieder de penalty’s  goed kon zien). De ballen die over het doel werden geschoten werden door deze jongens weer braaf terug gebracht. Onder leiding van Frans van Velzen en Frederick Mosch werden de pingels met een hoog tempo op het doel afgevuurd.

Uiteindelijk plaatsten Gerald Broedersz, Danny Verdonschot, Robin Velthuis, Rik Kolken, Jordy weel, Sebastiaan Weel, Rob Lakeman, Edwin Hoogland, Stefan mol en oudgediende Jeroen Kaarsemaker zich voor de finale. Wederom mochten ze 3 pingels nemen en weer zaten er uiterst fraaie tussen.Na een zwaar gevecht bleven er 2 over. Robin en Gerald.

Laatstgenoemde kreeg zijn angstgegner Tinus Weel tegenover zich. De bal was goed in de hoek, maar Tinus reageerde katachtig en redde. Daarna was het aan Robin om het te beslissen. En dat deed hij met overtuiging. De meer dan terechte winnaar was dus Robin Velthuis. Hij is dus Penalty koning van Onderdijk 2015. Gefeliciteerd!

Na dit evenement gingen we met z’n allen naar binnen waar het heerlijk toeven was. Het werd er weer ouderwets gezellig. Onder leiding van Dj Simon werd de sfeer perfect opgebouwd. Ondertussen vond ook de trekking van De Grote Kerstloterij plaats. Voorzitter Cees Duin trok de 13 winnaars uit de glazen kom. Hieronder de lijst met winnaars. Iedereen was ondertussen wel benieuwd geworden wat nu de uiteindelijke opbrengst van deze loterij was. Tergend langzaam onthulde de voorzitter het bedrag. Uiteindelijk kwam er een bedrag uit van maar liefst  € 3322,–. Een geweldig bedrag waar de vereniging natuurlijk zeer content mee is.  Hiermee kunnen we onder andere weer leuke dingen voor de jeugd organiseren. Ook staat er een opknapbeurt voor de kantine hoog op de agenda.

Op de foto: Maar niemand had een betere traptechniek dan Robin Velthuis, die dan ook volkomen terecht de titel Penaltykoning van Onderdijk voor zich opeiste. (foto: v.v. Strandvogels)

Voor meer foto’s: kijk op de website van Strandvogels

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.