Einde Delta Lloyd Regatta in zicht na overname Delta Lloyd

MEDEMBLIK – Eind december 2016 schoot de kogel door de kerk en werden de handen geschud over een overname van Delta Lloyd door Nationale Nederlanden of zoals ze tegenwoordig heten NN. Door deze overname zullen ook alle sponsoractiviteiten, waaronder dus ook de Delta Lloyd Regatta in Medemblik, onder de loep worden genomen en vrijwel zeker stop gezet.

In het NHD zegt Peter Hofland van Delta Lloyd: ,,De merknaam Delta Lloyd verdwijnt op termijn. Wij kijken daarom op dit moment één jaar vooruit’’. Met de sponsoring van de Delta Lloyd Regatta zijn miljoenen euro’s gemoeid al wil het bedrijf geen exacte cijfers geven. 

Tijdens de Delta Lloyd Regatta van afgelopen jaar werd nog wel een 4 jarig contract getekend tussen Delta Lloyd en het Watersportverbond waarmee zij zich zeker tot de zomerspelen van 2020 verbonden aan het Watersportverbond. Directeur Jan van Nederveen sprakt tijdens het ondertekenen van het contract nog van een win-win situatie. ,,Zeilen en Delta Lloyd passen heel goed bij ekaar. Zeilen is een oerhollandse sport, Delta Lloyd is een oerhollands bedrijf . Zeilen is duurzame sport, met het Watersportverbond proberen we de sport nog toegankelijker te maken,” vertelde Nederveen aan de pers.

Wethouder Joset Fit liet weten blij te zijn dat er voor dit jaar nog zekerheid is over de Delta Lloyd Regatta en dat het jammer zou zijn als zo’n evenement dat al 32 jaar plaatsvindt in Medemblik zou verdwijnen. Wat de wethouder betreft blijft de Regatta nog tot in de lengte van jaren in Medemblik.

De organisator PRISM, zal hoe dan ook alles op alles zetten om, mocht NN besluiten de sponsering te stoppen, een nieuwe hoofdsponsor te gaan zoeken die voor langere tijd weer de sponsoring van de Regatta in Medemblik op zich neemt.

Reageren via facebook