14 C
Medemblik
24 mei 2020 17:43
Medemblik Actueel.

VVD wil in oktober definitief besluit nieuwbouw zwembad Zeehoek

WERVERSHOOF – Dat voor zwembad de Zeehoek nieuwbouw lonkt lijkt sinds de raadsvergadering van vorige week donderdag een stap dichterbij. Met een unanieme meerderheid besloot de gemeenteraad om een scenario voor nieuwbouw te onderzoeken, dat zal volgens de wethouder voor oktober 2017 gepresenteerd worden.

De VVD pleitte ervoor om extra eisen op te nemen voor dit scenario. Zoals kiezen voor energieneutrale bouw, waardoor de exploitatiekosten laag blijven. Ook wilden wij de bouw laten begeleiden door het bestuur van de stichting in plaats van de gemeente. Ten eerste gaat het dan sneller en ten tweede ben je niet verplicht tot een Europese aanbesteding. Dat is én goedkoper én je kunt werken met lokale aannemers, in plaats van grote partijen uit Limburg of Groningen.

Mark Raad, fractievoorzitter van de VVD in Medemblik zegt tegen Medemblik Actueel: “Helaas zijn die twee zaken niet als extra eis opgenomen omdat het voorstel van de VVD geen meerderheid haalde. Helaas stemden sommige partijen tegen omdat ze “geen aanhangwagen van de VVD willen zijn”. Wij hadden liever op basis van inhoud van gedachten gewis

Reageren via facebook