20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 19:50
Medemblik Actueel.

Opperdoes deelt de punten met EVC

OPPERDOES – De winterstop zit er weer op. Dan is het weer afwachten hoe het ervoor staat. De 1e wedstrijd naar Edam. Zonder de geblesseerden Frank Boersma en Moussa Hadi, maar met de reislustige Niek Sijm weer terug in de basis. Het werd een wedstrijd die nagenoeg in zijn geheel door Opperdoes is beheerst. Goed compact staand, de linies dicht bij elkaar en zodoende werd er weinig weggegeven.

Het enige wapenfeit van EVC was de kopbal uit een vrije trap die net naast ging. Daar tegenover stonden de kopbal van Niek Sijm en de prachtige vrije trap van Niels Putting die beide uitstekend door de Edammer doelman konden worden gekeerd. De mooiste kans was evenwel voor Gert Jan Klopper na de prima combinatie tussen Sebastiaan Meurs, Tamo Karpetian en hemzelf. Maar de beslissende aanname was net niet voldoende en zodoende was de keeper er net even eerder bij om het doelpunt te voorkomen. En dan uit het niets de voorsprong voor de thuisploeg. In de 36e minuut een moment dat de ruimtes even te groot waren en er een paar spelers van EVC vogeltjevrij werden gelaten. De thuisploeg profiteerde daar gelijk van. De bal kwam op een meter of 20 recht voor het doel van Jan Ploeg voor de voeten van een Edammer en zijn uithaal verdween kansloos voor Ploeg in de kruising. 1-0 en deze stand bleef een hele tijd staan. Opperdoes behield het overwicht, had het meeste balbezit, maar creëerde maar een paar echte grote kansen.

Een schot uit de draai van Niels Putting en de beste in de 2e helft was voor Tamo Karpetian. Zijn schot was goed naar de hoek, al was het een lastige, en de redding van de EVC keeper mocht er zijn. Toch deed Opperdoes te weinig met het veelvuldige balbezit om nog tot meer kansen te komen.

Dan het laatste kwartier, na het eerdere uitvallen van Roy van Dijk en Dennis Wouda erbij, en achterin 1 op 1 om zodoende voorin wat af te dingen. Want een goede wedstrijd spelen en dan weer met een nederlaag van het veld stappen dat zou toch weer niet gebeuren? Dat was Opperdoes in de 1e seizoenshelft te vaak overkomen. Gelukkig bleef dat deze keer uit. De 86e minuut bracht de gelijkmaker. De schitterende bal van Dennis Wouda op de in de diepte gelopen Niek Sijm was afgemeten. De kopbal evenzo en met een prachtige boog ging de bal over de iets voor zijn doel staande doelman.

In de resterende tijd ging Opperdoes nog voor de winst, maar tot echte kansen leidde dat niet meer. Zo bleef het 1-1 tot het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter Heek, en was er de blijdschap over de late gelijkmaker, al zal het gevoel toch wel een beetje knagen dat er wellicht iets meer in had gezeten. Toch zal het positieve overheersen, en dat kan mooi meegenomen worden naar zaterdag waar thuis Jong Holland zal worden ontvangen, aanvang 14.30 uur.  

Reageren via facebook