29.6 C
Medemblik
12 augustus 2020 22:16
Medemblik Actueel.

Opperdoes pakt de 3 punten tegen Alcmaria Victrix (Foto: v.v. Opperdoes)

Voetbal: Fel Opperdoes pakt volle winst tegen Alcmaria Victrix

ALKMAAR/OPPERDOES – In een wedstrijd die alles had heeft Opperdoes opnieuw de volle winst weten te pakken. Beide ploegen startten fel en trachten het initiatief te pakken. Opperdoes kreeg het snelst de controle en dat had al na 12 minuten resultaat. Een mooie aanval over de rechterkant. Marein Zwaan die Rick Mienes wist te bereiken. Diens  terugleggen op Moussa Hadi was panklaar en de afronding van Hadi koelbloedig. Hierna bleef de thuisploeg de overhand houden. Daarom was het des te jammer dat 2 misverstanden in de achterhoede van Opperdoes in de 21e en 23e minuut plots een 1-2 achterstand betekenden.

De thuisploeg moest weer overnieuw beginnen en bleef gelukkig niet te lang in de klap hangen. Een noodgedwongen wissel bracht Tamo Karpetian binnen de lijnen voor de aan de ribben gekwetste Remco de Zwart. Het bracht wel meer dynamiek in het aanvalsspel van Opperdoes, en het was daarom niet verwonderlijk dat Karpetian met een mooie trap de stand vlak voor de pauze op 2-2 bracht.

Na de thee gebeurde er veel. Een open strijd met kansen voor beide doelen. De eerste waren voor Opperdoes, al kreeg Alcmaria de grootste om weer de voorsprong te nemen. Dan na een kwartier in de 2e helft het terug leggen van Karpetian op Rick Mienes en zijn snoeiharde uithaal vanaf een meter of 11/12 sloeg het regenwater uit het net. 3-2 met nog een half uur te gaan. Opperdoes verzuimde hierna om de knockout uit te delen en liet de bezoekers het laatste kwart te veel het initiatief. Opperdoes liep meer en meer achteruit en gokte teveel op de snelheid van  Karpetian en Mienes. Er ontstonden hachelijke momenten voor het doel van Jan Ploeg, maar gelukkig hoefde hij niet te capituleren. Al scheelde het af en toe niet veel.

Bij de ruimtes die hierbij voor Opperdoes ontstonden heeft het tekort gedaan om de wedstrijd te beslissen, en zo bleef het tot het allerlaatste fluitsignaal van scheidsrechter Hemkes uitermate spannend. Uiteindelijk vielen er geen doelpunten meer en konden de armen van de Opperdoes spelers omhoog. Zo gaan de mannen van Rene Bierdrager lekker van een competitievrij weekend genieten en is de eerst volgende wedstrijd die tegen Sporting Andijk, op 18 november om 14.30 uur te Opperdoes.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?