Pim Schipper pakt brons tijdens NK Sprint Heerenveen

MEDEMBLIK – Pim Schipper uit Medemblik heeft bij het NK Sprint in Heerenveen het brons gepakt, achter Ronald Mulder en Jan Smeekens. Amsterdammer Daidai Ntab eindigde als vierde.

Ntab eindigde op de tweede 500 meter samen met Jan Smeekens als eerste in 34,95. Ronald Mulder was met 35,00 derde en Pim Schipper eindigde met 35,42 als vierde.

Op de afsluitende 1000 meter was Ronald Mulder de snelste in 1.09,14, voor Thomas Krol (1.09,28) en Pim Schipper (1.09,82). de 100 meter is voor Daidai Ntab vaak te lang. Hij eindigde dan ook op de achtste plek in 1.10,89, waardoor hij net naast het podium eindigde in de eindstand.

Ronald Mulder mag dankzij zijn triomf in Thialf deelnemen aan het WK sprint eind februari in Calgary. Europees kampioen Kai Verbij en nummer twee Kjeld Nuis, beiden afwezig in Heerenveen, plaatsten zich al eerder voor dat toernooi.

Reageren via facebook