IVN – Lezingavond vogelreis Ebrodelta en Pyreneeën

REGIO – Spaanse sferen maar dan in de lucht. Gieren vliegen er als majestueuze vliegende deuren door het luchtruim. De Hop is er een gewone verschijning zoiets als een Merel hier. Aan waadvogels geen gebrek. In de lente zijn er nog vogels die hier hebben overwinterd en zich tegoed doen aan de laatste voedselbronnen voordat ze hun terugtocht naar het noorden aangaan. Tegelijk komen de vogels uit Afrika terug die hier broeden zoals de Bijeneter.

Hans Verhoeven verzorgt op woensdag 25 januari bij IVN West-Friesland een lezing met foto’s over zijn vogelreis naar de Ebrodelta en via de steppen naar de Pyreneeën in Spanje. Hij laat u meegenieten van het landschap en zijn bewoners, de planten en dieren. Met name de vogels worden belicht. De Powerpoint-lezing wordt van 20.00 – 22.00 uur gehouden in de Incoteczaal van het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel.

Er is een bus voor een vrijwillige bijdrage, de koffie of thee kost er € 1,00 Opgave niet nodig, entree is vrij.

Reageren via facebook