Medemblik Actueel.

Leerlingen OBS De Plaats Abbekerk vieren Boomfeestdag 2017

ABBEKERK – Tijdens de landelijke boomfeestdag op 22 maart hebben de kinderen uit groep 6 en 7 van OBS De Plaat 12 bomen gepland. Hierbij kregen zij hulp van de burgermeester Frank Streng van de gemeende Medemblik, Arno Valkhof van Rijkswaterstaat en Riena Tienkamp van Staatsbosbeheer.

In het kader van het 60-jarig bestaan van de Stichting Boomfeestdag dit jaar, hebben Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat de stichting boomfeestdag 7 boomcirkels cadeau geven. Deze boomcirkels worden in elke Regio van RWS geplant. Voor de provincie Noord-Holland is dat op verzorgingsplaats Broerdijk  aan de A7.

Foto: Medemblik Actueel / Theo Annes

Toekomstboom

Tijdens de boomfeestdag planten de kinderen 12 gewone iepen. Hier zit ook een speciale boom bij, namelijk  een toekomstboom. Bij het planten van de toekomstboom wordt een tijdcapsule mee geplant. Hierin zit een boodschap van de kinderen voor de toekomst.

Biobased bankje

Bij de boomcirkel is ook een nu nog uniek biobased bankje geplaatst. Rijkswaterstaat stimuleert het toepassen van producten en wegmeubilair van hernieuwbare grondstoffen als gras en riet . De plaatsing van het biobased bankje, met riet als grondstof, past goed in de duurzame koers van Rijkswaterstaat.

Reageren via facebook