Stichting Leeuw heeft tijgerin Cita moeten laten inslapen, ze was te ziek

ANNA PAULOWNA – Stichting Leeuw heeft woensdag een zeer moeilijke beslissing moeten nemen, tijgerin Cita kampte met een dus danige ernstige vorm van artrose aan haar voorpoot en ernstige heupdysplasie, dat zij moest beslissen de tijger te laten inslapen.

In een persbericht zegt Stichting Leeuw: ,,Helaas hadden verschillende pijnstillers geen effect. Enige tijd geleden begon haar gedrag te veranderen, wat meestal een verergering van pijn als oorzaak heeft. Gisteren is Cita onder verdoving gebracht door onze dierenarts voor verder onderzoek en helaas bleek Cita ook te lijden aan meerdere cysten in beide nieren.

Helaas is hier geen behandeling voor en hebben wij de beslissing genomen om Cita niet meer wakker te laten worden en haar verder lijden te besparen.

Cita, groepsgenoot van Tyson en Aischa, heeft na haar circus verleden nog een mooie tijd gehad om te genieten van haar pensioen bij Stichting Leeuw. Cita is 12,5 jaar geworden.

Reageren via facebook