2.6 C
Medemblik
25 januari 2021 11:53
Medemblik Actueel.

Foto: Roompot-Nederlandse Loterij

Pim Ligthart: ‘Ik wil meer voor mij eigen kansen gaan’

TWISK – Ondanks dat wielrenner Pim Ligthart dit jaar een niveau lager gaat fietsen is hij superblij met zijn overstap naar Roompot-Nederlandse Loterij. “Ik wil meer voor mij eigen kansen gaan. Bij Lotto-Soudal had ik te vaak een dienende rol”, aldus Ligthart tegen NH.

Het nieuwe team van de wielrenner: Roompot-Nederlandse Loterij rijdt op het Pro Continentale niveau. Zijn oude ploeg Lotto-Soudal rijdt op het allehoogste niveau: UCI World Tour. “Ik zie het voor mijzelf als een stap vooruit. Ik kan nu zelf gaan koersen”. De renner, die geboren is in Hoorn, geeft verder aan dat hij zich focust op het openingsweekend eind februari in Belgie. 

Lees: Net niet voor Twisker Pim Ligthart tijdens de Zesdaagse van Rotterdam

De afgelopen dagen deed hij mee aan de Zesdaagse van Rotterdam. Daar eindigde hij samen met Raymond Kreder op de vijfde plaats. Volgende week doet hij met Jens Mouris mee aan de Zesdaagse van Berlijn. Ligthart wilde graag Mouris bij zijn nieuwe ploeg hebben. “Jens is een man met heel veel ervaring en parcourskennis. Hij kan de rust bewaren binnen onze jonge ploeg”, aldus de nieuwe kopman van Roompot-Nederlandse Loterij.

Reageren via facebook