14.6 C
Medemblik
21 mei 2020 02:58
Medemblik Actueel.

Zondag 20 november: Rabo MTB Vooroevertocht

WERVERSHOOF – Zondag 20 november organiseert de Stichting Westfriese Wielerevenementen de eerste Rabo MTB Vooroever veldtoertocht van het seizoen 2016-2017. Ook deze keer heeft de organisatie zijn best gedaan een afwisselend en uitdagend parcours samen te stellen. Zo zullen de deelnemers over het bruggetje bij de Vooroever in Wervershoof rijden, over een boerenerf in Medemblik en is voor de deelnemers aan de 35 kilometer een nieuw stuk parcours door Hauwert toegevoegd.

Het parcours

Het veelzijdige parcours bestaat uit veengrond, klei, asfalt, schelpenpaden en zand. Vanaf de start tussen 09:00 en 09:30 uur bij de kantine van VVW vertrekken de deelnemers van de 25 kilometertocht via het Overhoekse bos met loslopende Schotse Hooglanders richting de Groote Vliet. Het parcours van de 35 kilometerdeelnemers start met een lus langs Hauwert en Het Egboetswater, waarna beide parcours bij de Groote Vliet weer op elkaar aansluiten. De deelnemers rijden richting Medemblik, om Kasteel Radboud heen in de richting van het Regatta Center. Over een schelpenpad vervolgen zij de route naar Onderdijk, waar bij het Nesbos de koek en zopie staat met o.a. krentenbollen van Bakker Swart uit Wervershoof. Over de dijk vervolgt het parcours richting De Vooroever waar de deelnemers over het bruggetje om de kom gaan. Ze fietsen over het strandje richting de Koopmanspolder. Aangekomen bij de jachthaven van Andijk rijden ze over het fietspad op de dijk langs de Dijkweg en de Kagerbos terug naar de finish bij de kantine van VVW.

Na afloop van de tocht is er gelegenheid om bij VVW de fietsen af te laten spuiten en te douchen. De kantine van VVW is open; hier kan onder andere erwtensoep, koffie, thee en een broodje worden gekocht.

Noord-Hollandse MTB-tochten

Stichting Westfriese Wielerevenementen werkt samen met MTB Noord-Holland, zij organiseren dit seizoen 16 MTB-tochten. Een deelnemer die stempels voor deelname aan minimaal acht van deze tochten op zijn/haar stempelverzamelkaart heeft staan maakt kans op een Storm-Nalu strandbike (29 inch). Na de laatste tocht op 19 februari 2017 wordt de gelukkige uit de ingeleverde stempelkaarten getrokken.

Praktische informatie

Inschrijven voor de Vooroevertocht kan op 20 november vanaf 08:30 uur bij de kantine van VVW, Theo Koomenlaan 7 te Wervershoof. De start is vanaf deze locatie tussen 09:00 en 09:30 uur. De inschrijfkosten zijn voor iedereen 6 euro, het verzoek van de organisatie is om zoveel mogelijk gepast te betalen.

Let op: een valhelm is verplicht bij deelname aan de toertocht. Niet NTFU-leden zijn niet verzekert voor schade, zij kunnen vooraf via de website van de NTFU een dagverzekering afsluiten voor €4,50.

Kijk voor meer informatie op: www.mtbnoordholland.nl, op de Facebook pagina ‘MTB Wervershoof’ of op Twitter onder ‘swwwervershoof’.

Reageren via facebook