Medemblik Actueel.

Robbert-Jan Mol wint Westerland Offroad Challenge

NIBBIXWOUD – Als ware het de massasprint op de Parijse Champs Elysees. Zondag zorgden Robbert-Jan Mol en Maurits Busse voor een fraai slotakkoord van de Westerland Offroad Challenge. 

Na een lange spurt over het strand kwam het duo met machtige trappen naar de meet gesneld. Kromgebogen over z’n stuur bleek Mol net even rapper dan de voormalige spurtkoning. De Nibbiker kreeg een achtste stek toebedeeld. Busse kwam in zijn geheel niet voor in de toptwintig, maar stond wel aan de basis van de tweestrijd.

Vanwege drukke werkzaamheden, bivakkeert de voormalige podiumrijder in de RaboTop, momenteel in de ‘kelder’ van het deelnemersveld. ‘Vol rond’ en zonder noemenswaardige conditie ging de Enkhuizer dan ook op een rondje. Met nog enkele honderden meters voor de boeg stak zijn oude winnaarsmentaliteit toch weer de kop op. “Ik ga je kloppen”, meldde hij aan de verbouwereerde Mol.

Niet vies van een uitdaging nam Mol de handschoen op. De elite-renner trok zich op gang, maar zag Busse toch naast zich verschijnen. Met enkele laatste lendenrukken bleef hij vervolgens nipt zijn grijnzende ex-collega voor.

Reageren via facebook