7.7 C
Medemblik
24 november 2020 07:11
Medemblik Actueel.

© fb.com/VA.Photography.pascal - Pascal van As

Medemblik huldigde haar sporttoppers tijdens nieuwjaarsreceptie

MEDEMBLIK – Wethouder Joset Fit merkte het zelf ook al op, elk jaar wordt het lijstje met sporttoppers groter en groter. Ook in 2016 hebben weer diverse inwoners van de gemeente Medemblik een topprestatie geleverd door bijvoorbeeld Nederlands Kampioen te worden.

Een keur van sporters werd donderdagavond in de spotlight gezet door de wethouder en gehuldigd. Van jong tot oud kreeg een woordje van bewondering over de geleverde prestatie. De wethouder schoof niet onder stoelen of banken dat zij met recht trots is op de geleverde prestaties.

Huldiging kampioenen donderdag 5 januari 2017

De kampioenen, per sport oproepen:

  • Handbal: Uit onze kweekvijver van handbaltalent mogen we ook dit jaar weer 2 teams huldigen van Westfriesland SEW: zowel de B1 als de A1 is Nederlands Kampioen geworden! Veel van deze meiden hopen we snel voor SEW terug te zien in de Eredivisie. En wie weet ook in oranje! Daarnaast is bij SEW ook het rolstoelhandbal een belangrijke tak geworden. En met succes: Robbert Appelman is met het Nederlands team Europees Kampioen geworden!
  • Jiu Jitsu: Budoschool Shi Sen Do dit jaar nog succesvoller dan in 2015: maar liefst 5 duo’s werden Nederlands Kampioen: Romée Paardekooper en Nienke Pronk: Nederlands Kampioen Jiu Jitsu Senioren dames Eady Roelandschap en Job Weel: Nederlands Kampioen Jiu jitsu Aspiranten Mix. Zij behaalden op het Europees Kampioenschap een hele knappe 4e plaats. Liv Beezemer en Fenno Uijldert: Nederlands Kampioen Jiu jitsu Senioren Mix. Floyd Knijn en Fenno Uijldert: Nederlands Kampioen Jiu Jitsu Senioren heren. Isaak Weel en Jochem Bos: Nederlands Kampioen Jiu Jitsu Cadetten heren. Als duo de jongste deelnemers aan het NK en Jochem is jongste Nederlands Jiu Jitsu kampioen in deze sport.
  • Inline-skaten en schaatsen: Ook in het schaatsen en inline-skaten zijn we goed in onze gemeente. Ze kunnen er vandaag niet allemaal bij zijn vanwege trainingskampen. Zoals Irene Schouten die titels blijft pakken bij het schaatsen. We hebben de afgelopen week van haar kunnen genieten maar ook in 2016 pakte ze het Nederlands Kampioenschap bij het marathon schaatsen en de mass-start. Ze werd ook Europees Kampioen inline-skaten op het onderdeel Relay. Joep Kalverdijk werd ook Nederlands Kampioen allround schaatsen voor studenten. Hij zit nu in Inzell. Rick Schipper is Nederlands Kampioen Inline-skaten op de 500 meter. Gert-Jan van Diepen is Nederlands Kampioen geworden Inline-skaten puntenkoers. Jordy van Workum: Europees Kampioen Inline-skaten op het onderdeel Relay, Nederlands Kampioen op de Afvalkoers en ook Nederlands Kampioen marathon schaatsen Janno Botman is het toppunt onder de veelvraats die we hebben: hij pakte ook dit jaar bij het inline-skaten weer nationale titels en mocht voor het eerst meedoen aan het Europees Kampioenschap. Janno pakte zilver op de 300 en de 500 meter, hartstikke knap! Maar dat was nog niet genoeg: hij werd EUROPEES KAMPIOEN op het onderdeel One Lap en op het onderdeel Relay. Ook op de schaats gaat het heel erg goed met Janno. Hij werd vorige maand nog Nederlands Kampioen Sprint.
  • Kunstschaatsen: Isabel Dubbeld: 2-voudig Nederlands Kampioen kunstschaatsen Showrijden: Duo en Grote Groepen Michelle Dubbeld: Nederlands Kampioen kunstschaatsen Showrijden Grote Groepen
  • Karten: Mike van Vugt heeft in 2016 haast alles gewonnen wat er te winnen viel: Kampioen van de BeNeLux, Kampioen van België en Kampioen van Nederland! Riley Schut is Nederlands Kampioen geworden in de GK4-kart.
  • Biljarten: Jordy Jong is op 1 mei 2016 met zijn team Nederlands Kampioen Jeugdteams geworden. Cees Pijper werd in april Nederlands Kampioen bandstoten 3e klasse.
  • Judo: Melle van der Ham: Nederlands Kampioen Judo, in de klasse tot 55kg onder de 18 jaar. Melle traint bij Kenamju in Haarlem en is door de judobond geselecteerd om deel te nemen aan Europese wedstrijden. Een echte topper dus maar hij is zijn roots niet vergeten en assisteert in zijn vrije weekenden bij de judolessen van zijn oude judoschool in Medemblik.
  • Streetdance: En ‘last but not least’ Aryan Koning: hij werd op 12 juni in Den Haag met zijn groep C-Motion Nederlands Kampioen Streetdance HAFF.
  • Wielrennen: In 2016 hadden we ook een Nederlands Kampioen wielrennen. Deze titel ging bij de Elite vrouwen zonder contract naar de Wervershoofse Tessa Neefjes!

Reageren via facebook