Oproep om natuurgebied De Groote Vliet te verbinden met het Egboetswater en de Groote Vliet

MEDEMBLIK – Voor GemeenteBelangen, GroenLinks, PWF en het CDA komen de plannen van Staatsbosbeheer om op het natuurgebied De Groote Vliet 10 hectare bomen te gaan planten om zo een nieuw bos te creëren op het juiste moment.

In een motie, die tijdens de aankomende raadsvergadering op tafel zal komen, roepen de vier partijen het college op om in overleg te gaan treden met Staatsbosbeheer en het Recreatieschap Westfriesland, laatste is eigenaar van het Egboetswater, om een recreatieve ontsluiting van het natuurgebied De Groote Vliet en het verbinden van de natuurgebieden Egboetswater en de Groote Vliet  te bespreken.

De vier partijen willen dat er een onderzoek gaat komen naar de mogelijkheden die de gemeente heeft om deze ontwikkeling mogelijk te maken en daarbij de mogelijkheid van provinciale en Europese subsidies te betrekken en in beeld te brengen. De uitkomst zal dan met de gemeenteraad moeten worden besproken, en met een financieel onderbouwd richting de gemeenteraad moet komen.

Mochten de plannen bij alle partijen in goede aarde vallen dan kunnen de inwoners van Wervershoof, Onderdijk, Andijk en Medemblik via een fiets- en wandelpad rechtstreeks toegang krijgen tot het Egboetswater in Oostwoud.

Reageren via facebook