Enorme brand verwoest bedrijfsloodsen en woonhuis Benningbroek

BENNINGBROEK – Een grote brand heeft vannacht een woonboerderij en meerdere loodsen aan de Doctor de Vriesstraat in Benningbroek verwoest. Omdat bij de brand asbest is vrijgekomen, zijn bewoners van enkele tientallen omliggende woningen geëvacueerd.

Het vuur brak uit in één van de loodsen achter de woonboerderij, maar heeft inmiddels ook andere loodsen en de woonboerderij zelf verwoest. Volgens omstanders gaat het om een bouwbedrijf. De brandweer meldt dat er niemand gewond is geraakt en dat ze de woonboerderij gecontroleerd laten uitbranden. 

Het verspreidingsgebied van het asbest wordt in kaart gebracht. Tot die tijd mogen de omwonenden in ieder geval niet terug naar huis. Bewoners van omliggende woningen die niet zijn ontruimd, wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. De Doctor de Vriesstraat is in beide richtingen dicht.

Vliegvuur

Al snel na het uitbreken van de brand liet de brandweer weten dat de bewoners van de boerderijwoning het terrein op tijd hadden verlaten. Omdat door vliegvuur de kans bestond dat het vuur zou overslaan, kwam de brandmaterieel met meer ter plaatse dan gebruikelijk. Het vuur kreeg echter ook vat op andere gebouwen.

Reageren via facebook