Medemblik Actueel.

Alcomobilist uit Waarland rijdt lantaarpaal uit de grond in Zwaagdijk-Oost

ZWAAGDIJK-OOST – Op dinsdagavond hield de politie een 37-jarige man uit Waarland aan wegens het verlaten van de plaats van een verkeersongeval. Bovendien bleek de man teveel te hebben gedronken.

Omstreeks 22.50 uur kreeg de politie melding dat er een verkeersongeval had plaatsgevonden op de Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost waarbij een personenauto tegen een lantarenpaal was gereden. De bestuurder van de auto was uitgestapt en weggelopen.

Bij onderzoek van de auto bleken hierin zowel lege als volle bierblikjes te liggen. Een blikje was open getrokken, maar nog niet helemaal leeg gedronken. Bij controle van het kenteken bleek het om een man te gaan die al eerder met drank op gecontroleerd was.

De politie trof de man even verderop. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. Uit een ademanalyse bleek, dat hij 900 ug/l alcohol in zijn adem had. Dat is ruim vier maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l (ruim 2 %o). De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Reageren via facebook