Medemblik Actueel.

Politie

Heldhaftige Zwaagdijker rijdt straalbezopen automobilist klem

Zwaagdijk – Een sterk staaltje heldhaftige burgerparticipatie in Zwaagdijk. Een automobilist die gisterenmiddag op de N302 een medeweggebruiker over het asfalt zag slingeren, heeft de politie een handje geholpen door hem te beletten verder te rijden.

Hoewel het pas 16.00 uur was, vermoedde de man dat de bestuurder van de slingerende auto onder invloed van alcohol was. Daarop besloot hij de man klem te rijden en de politie te bellen.

Toen agenten arriveerden, werd het vermoeden van de man bevestigd: de slingerende automobilist bleek inderdaad te hebben gedronken. Toch bleek pas op het bureau hoe ver de man over de schreef was gegaan: hij had vijfmaal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. 

De politie heeft zijn rijbewijs in beslag genomen.

Reageer op dit onderwerp