Opmerkelijk resultaat bij Schaakvereniging De Pionier

ABBEKERK – Opmerkelijk is het resultaat tussen Arnold en Jouke. Arnold opende tijdens de clubavond met de ‘Grob’ aanval; 1.g4. Een niet alledaagse, eerste zet. Jouke bood goed weerstand en Arnold zag op een gegeven moment een zet. Hierdoor dendert de Dame van Jouke gevaarlijk de stelling van Arnold binnen. Even lijkt het of Jouke nog gaat winnen ook, maar Arnold kan de stelling ternauwernood op remise houden.

  • Ronde 10, 17 november. Lukas-Dale: 1-0; Theo-Kees: 0-1; Gerco-Jouke: 1-0.
  • Ronde 11, 24 november. Geen interne competitie vanwege een externe wedstrijd tegen Heerhugowaard. Deze won De Pionier met 2,5 punt van de 4. Jouke en Dale wonnen hun partij. Theo moest genoegen nemen met een puntendeling en Arnold verloor helaas zijn partij.
  • Ronde 12, 1 december. Theo-Arnold: ½-½; Kees-Lukas: 0-1; J. Smit-Jouke: 1-0.
  • Ronde 13, 8 december. Lukas-Arnold: 1-0; Theo-Dale: 1-0; Kees-Jouke: 1-0.
  • Ronde 14, 15 december. Dale-Arnold: 1-0; Jouke-Theo: 0-1.

Elke donderdag, vanaf 20.00, schaakt De Pionier in Het Nieuwe Bonte Paard in Abbekerk. Wees niet bevreesd om te komen schaken; de speelsterkte van de leden wijkt sterk van elkaar af, waardoor er voor eenieder een speler ‘van niveau’ is. Van ‘beginner’ tot gevorderde’. Partijtje meeschaken? Aanmelden, het liefst op woensdag, bij Dale Neijzing, tel. 06-38920856.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.