Van IJsclub Radboud Medemblik mag de vorst komen.

MEDEMBLIK – Het winterseizoen is in aantocht. Dat dit leeft onder de leden van de IJsclub Radboud merkt het bestuur van de vereniging ook. Vele mensen vragen zich af of de ijsvereniging wel is voorbereid op de komst van koning Winter.

De inline-skate baan ligt nog droog, maar de ondergrond is al verzadigd, omdat de drainage afvoer is dichtgedraaid. Als er water op de baan wordt gepompt, dan zakt het niet direct weg. Bij komende en naar verwachting aanhoudende vorst ligt op de baan met één dag pompen voldoende water, waarop een mooie ijsvloer is te realiseren,schrijft onze nieuwspartner Rodi Media.

Op de baan ligt nu nog geen water, want met een zachte winter zorgt dat ervoor dat er een dikke laag blubber achterblijft als het is weggestroomd. De leden hebben vervolgens veel werk om deze vieze laag weg te krijgen. Daarom besloot het bestuur om te wachten met water te pompen tot de vorst in aantocht is.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.