16.3 C
Medemblik
14 juli 2020 08:49
Medemblik Actueel.

De lading bananen waarin 1800kg cocaïne was verstopt.

Medemblik wil gesloten drugspand onder voorwaarden weer openen.

MEDEMBLIK – De eigenaar van het oude Sinus Jevi pand, Kroymans, is niet te spreken op de manier waarop Burgemeester Frank Streng van Medemblik het pand onder bestuurlijke dwang heeft laten verzegelen en zeker 6 maanden tot verboden verbied heeft verklaard. De vastgoedtak van Kroymans Citadel Investments heeft het pand eind november laten veilen maar de koper blijkt zich nu te hebben teruggetrokken en stelt Citadel Investments ook aansprakelijk voor de schade die de koper heeft geleden door de stap van de gemeente Medemblik.

Lees ook: Breaking nieuws: Medembliks bedrijf betrokken bij invoer 1800kg cocaïne

Citadel Investments woordvoerder Tjeerd Meijer zegt dat het puur toeval moet zijn geweest dat de drugscriminelen het pand hebben gevonden, “mogelijk zijn zij ook bij de bezichtingsdagen geweest en een plek gevonden waar zij de 1800kg cocaïne konden ontvangen, verder verdelen en daarna het pand weer verlaten.”

Lees ook: Geen ‘witte’ kerst voor de 8 verdachten grootscheepse cocaïnehandel Medemblik

Meijer hoopt dat er met de gemeente gepraat kan worden om het beslag eraf te halen zodat de verkoop alsnog kan doorgaan. De nieuwe eigenaar zal waarschijnlijk het pand gaan slopen omdat het te oncourant is om verder te verkopen of te verhuren. .

Medemblik wil onder voorwaarden meewerken aan opheffen bestuurlijk dwang

De gemeente Medemblik laat weten dat er te praten valt om de sluiting op te heffen, woordvoerster Yildiz Jongers zegt tegen Medemblik Actueel: ,,Het sluiten van een pand zoals op de Nijverheidsweg 2 wordt ingezet om de “criminele loop” uit het pand te halen. Dit wordt zo snel mogelijk gedaan om een signaal af te geven. Wij willen voorkomen dat drugs naar Medemblik komt om vandaar verhandeld te worden. Dit kan alleen door panden zo snel mogelijk te sluiten. Op het moment dat de eigenaar met een verzoek komt (bijvoorbeeld om het pand te slopen, of een nieuwe invulling waardoor het pand in principe niet meer als opslagplaats gebruikt kan worden), gaan we in overleg over het opheffen van de sluiting.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?