Weerbericht Medemblik – dag winter, hallo herfst

Medemblik – De winter is ver te zoeken, het lijkt vandaag en ook de rest van de aankomende week wel herfst. Vandaag valt er regelmatig wat neerslag bij een middagtemperatuur van rond de 8 graden. De wind is matig 4Bft en waait uit het zuiden. In de nacht naar maandag koelt het niet verder af dan tot zo’n 6 graden.

Maandag en dinsdag bevindt ons aandachtsgebied zich in de invloedssfeer van een rug boven Zuidwest-Europa. Op woensdag schampt het polaire front ons aandachtsgebied. Een volgende golf passeert donderdag overdag waarna er in de nacht naar vrijdag een trekrug van west naar oost over het land beweegt.

Voor de rest van de week blijven we een sterke zonale stroming zien tussen lagedrukgebieden op de noordelijke Atlantische Oceaan en hogedruk boven de Azoren en Zuid-Europa. Zo nu en dan passeert het polaire front waardoor we afwisselend in de warme sector en polaire lucht zitten.

eps_pluim_tt_06235

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.