Eerste jaarboek Stichting Historisch Opperdoes voor Tiny Morsink-Kee

OPPERDOES – Tijdens de jaarlijkse donateuravond van Stichting Historisch Opperdoes waren afgelopen vrijdag ongeveer honderd donateurs en belangstellenden aanwezig in dorpshuis de Torenschouw. Na de opening kreeg Peter Swart uit Hoorn het woord.

De historicus vertelde over de Westfriese Marine in de Gouden Eeuw. De bouw van oorlogsschepen in Hoorn, Enkhuizen en Medemblik kwam aan de orde. Eén van de schepen die in Medemblik gebouwd is, is het fregat Huis te Warmelo. Dit schip verging in 1715 in de Finse Golf. Peter vertelde over zijn zoektocht naar dit schip en de ontdekking daarvan. Aan het eind van zijn presentatie liet hij filmopnamen zien van het wrak die door een Fins duikteam zijn gemaakt.

‘Opperdoeskenner’ van dit jaar is Coba Stam-Kamma. Zij kreeg een bos bloemen, een oorkonde en de wisselbeker mee naar huis. Vervolgens werd bekend gemaakt wie prijzen wonnen bij het sjoelen en de raderijen tijdens de Floralia tentoonstelling. Daarna overhandigde voorzitter Jan Smit het eerste jaarboek van 2016 aan Tiny Morsink-Kee. Dit als dank voor haar grote inzet voor de stichting. Van 1999 tot 2015 was zij bestuurslid en nu is zij actief als vrijwilliger. Ook hielp ze bij andere activiteiten in het dorp. De voorzitter vertelde dat in ’t Oûwe Jeugdgeboûw de tentoonstelling ‘Opperdoezers met hun bromfietsen en motoren’ wordt gehouden.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.