8.8 C
Medemblik
22 september 2020 10:09
Medemblik Actueel.

Marion Kuyper, drijvende kracht achter zinvolle dagbesteding voor ouderen in Martinus

MEDEMBLIK – Iedereen wil op een leuke en zinvolle manier zijn dag invullen. Anderen ontmoeten en dingen doen waar men goed in is, die stimulerend werken. Wat structuur brengen in het leven. In Medemblik-Stad krijgen zelfstandig wonende ouderen ondersteuning bij het realiseren van een prettige dagbesteding.

Marion Kuyper, drijvende kracht achter de dagelijkse activiteiten in Sint Martinus: “De dagbesteding kan ook na de tijdelijke sluiting van het verzorgingshuis doorgaan, mits we voldoende deelnemers hebben en we kunnen nog wel een aantal ouderen gebruiken! Wie een leuke, gezellige of juist sportieve dagbesteding zoekt kan zich aanmelden bij de organisatie. De mensen hoeven niet in het Sint Martinus te wonen, oudere mensen van buitenaf zijn van harte welkom.”

Buiten de boot

Sommige ouderen kunnen nog van alles: gezellig biljarten, kaarten, een sport beoefenen of creatief bezig zijn. Soms als mensen bijvoorbeeld slecht ter been zijn, haken ze af en vallen buiten de boot. De drempel wordt ineens groter en vaak gaan ze dan niet meer de deur uit en vereenzamen. “Vooral die mensen willen we een leuke dag bezorgen”, zegt Marion. “Voor vervoer zoeken we een oplossing en dan is het toch mogelijk om te genieten van de dagbesteding, denk aan samen spelletjes doen, een ritje op de duofiets, groepsgym, samen koken, breien of vissen. Van alles is te bedenken, zolang mensen dat maar aangeven.”

Individuele wensen

“Wat voor de één belangrijk is, hoeft niet automatisch voor de ander belangrijk te zijn”, vertelt Marion. “Daarom vragen we aan de deelnemers hun individuele wensen. Wat wil en kan een senior en waar ligt haar of zijn interesse? Door uit te gaan van de eigen wensen, ontstaat een gevarieerde en op maat gemaakte dagbesteding. Dit kan zowel individueel, als in groepsverband. Wij organiseren verschillende creatieve, sportieve, sociale en educatieve activiteiten. Dit voorkomt een eenzaam gevoel, het ontlast mantelzorgers en het maakt langer thuis wonen mogelijk.”

Sint Martinus

Marion vervolgt: “Sinds 1993 werk ik bij Omring, in de woongroep. Daarvoor heb ik mijn opleiding Verzorgende IG afgerond in Amsterdam. Via het uitzendbureau werkte ik in verschillende huizen en zo kwam ik in Sint Martinus terecht. Ik vind het erg leuk om ook mensen van buiten het verzorgingshuis een mooie dag te bezorgen en zo ontstond de dagbesteding. Het zou fantastisch zijn om hiermee verder te gaan, ook als Sint Martinus er tijdelijk niet meer is. Mijn collega’s, de vrijwilligers en ik hopen op voldoende nieuwe deelnemers.”

Aanmelden

De dagbesteding in Sint Martinus aan Ridderstraat 1 in Medemblik vindt op dinsdag en donderdag plaats van 10.00 tot 16.00 uur. Men kan één of meerdere dagdelen per week deelnemen. De kosten zijn afhankelijk van het inkomen en indicatie. Wie meer wil weten over de dagbesteding kan contact opnemen met Marion via tel. 0227-542644. Senioren zijn van harte welkom voor een kennismakingsbezoek!Kijk voor meer informatie op www.omring.nl/SintMartinus.

Via onze nieuwspartner Rodi Media

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?