Omwonenden Bonifaciuskerk mogen auto niet meer op het kerkplein parkeren

MEDEMBLIK – Huup Andres wist niet wat hij hoorde toen hij op een leeg Kerkplein voor de Bonifaciuskerk in Medemblik. In een schrijven aan o.a. Medemblik Actueel en Rodi Media lucht Andres zijn hart.

Huup terug op aarde en staat voor een leeg Kerkplein in Medemblik en telt twaalf parkeerplekken. Aan een buurtbewoner vraagt Huup of het voor de drie aangrenzende bewoners belangrijk is om dicht bij hun voordeur te parkeren en dat nu niet meer mogelijk is. De man vertelt dat de omwonenden er als eerste waren en daarna kwamen pas de evenementen. Nu zijn de activiteiten belangrijk en kunnen de bewoners ophoepelen.

Twee van de drie bewoners hebben fysieke problemen en kunnen niet met zware boodschappentassen sjouwen. De derde is een jonge vrouw die ploegendienst draait in een ziekenhuis en ’s morgens heel vroeg vertrekt of ver na 24.00 uur thuiskomt. Zij moet nu door een donkere steeg achter de woningen of langs het verlaten parkeerterrein lopen. Het kerkbestuur wil toch niet medeschuldig zijn, als haar iets overkomt tussen auto en huis door deze maatregel. Ook woont op de hoek een meneer die met een kruk loopt en het is voor hem prettig als zijn vrouw de auto dichtbij kan parkeren om in en uit te stappen.

Denkt u…? “Ja”, zegt de man, “ik hoor van veel kerkleden dat zij het er niet mee eens zijn en willen dat ze de maatregel terugdraaien. Maar dat is toch gezichtverlies voor…? “O, ze brengen het vast naar buiten als een humaan en barmhartig gebaar van het bestuur.” Huup denkt na, kijkt even naar boven, groet de man met ‘goede dag’ en wandelt verder. De man groet terug met ‘dag hoooor’.
Huup Andres, e-mail: alttab@gmail.com.

Reageren via facebook