Medemblik Actueel.

Medemblik maakt zich gereed voor wederom groot evenement. ‘Dickensdag 2016’

MEDEMBLIK – Op vrijdag 9 december a.s. vindt in Medemblik de Dickensdag plaats. Tijdens deze sfeervol verlichte kerstmarkt wordt u meegevoerd naar het jaar 1900: zo’n 100 figuranten, muzikanten en koorleden maken dat u zich waant in de tijd van Scrooge, Oliver Twist, Fagin en zijn boefjes. Want wie kent het niet: het kerstverhaal van Charles Dickens, waarin de chagrijnige en gierige Scrooge op Eerste Kerstdag verandert in een aardige weldoener.

De Dickensmarkt is van 16.00u tot 21.30u geopend voor publiek. In de Nieuwstraat en het Bagijnhof vindt u een gevarieerd aanbod kramen. Van sfeervolle kerstdecoraties tot ambachtelijke streekproducten, van kleding tot brocante, van alles is er te vinden.

Op het Van Houweningenpark en voor het voormalig postkantoor vindt u het Dickensplein:  geniet er van de prachtigste kerstliederen, maak kennis met Scrooge en bewonder de diverse Dickenstaferelen. Ook de jongsten kunnen zich tijdens het nostalgische evenement prima vermaken met oud Hollandse spelen, ponyrijden en marshmallows roosteren. Bij het station vindt u het Industriële Revolutieplein, waar u een werkende stoommachine kunt bewonderen, een rangeerritje kunt maken in een stoomlocomotief en een rondleiding krijgt door het station. 

Een authentiek draaiorgel uit 1905 zorgt voor een gezellige muzikale omlijsting. Nieuw dit jaar is de grande finale om 21.00u op het Dickensplein, waar alle figuranten en muzikanten gezamenlijk een sfeervolle voorstelling verzorgen.  

Op diverse plaatsen vindt u een plattegrond met daarop een overzicht van de activiteiten en kramen. Zo hoeft u niets te missen van dit sfeervolle kerstevenement!

Uniek Dickensarrangement:

  • Vervoer vanuit Hoorn naar Medemblik vv per authentieke stoomtram
  • Bezoek aan de Dickensdag
  • Twee gangen Dickensmenu

Heenreis vanaf station Hoorn richting Medemblik: 16.30u

Terugrit vanaf station Medemblik richting Hoorn: 21.00u

Kijk op  www.dickensdag.nl en www.stoomtram.nl voor de mogelijkheden.

Reageren via facebook