9 C
Medemblik
21 januari 2021 05:42
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Wethouder Harry Nederpelt: “Jammer dat mensen zo omgaan met onze natuur”

ANDIJK/WERVERSHOOF – Het laatste woord is er duidelijk nog niet over gezegd, over de enorme bende die wordt achtergelaten op de recreatiegebieden in de gemeente Medemblik. Afgelopen weekend was het vooral raak in de Koopmanspolder bij Wervershoof en Andijk waar zelfs menselijke ontlasting werd gevonden terwijl er openbare toiletten zijn.

In een reactie aan Medemblik Actueel zegt wethouder Nederpelt: “Het is zo jammer dat mensen zo omgaan met een prachtig stukje Medemblik. Het Recreatieschap zet al groot in op het tijdig leven van de afvalbakken nu we met z’n allen veel gebruik maken van deze plekken. Maar de bezoekers moeten uiteindelijk zelf de verantwoordelijkheid nemen hun rommel op te ruimen.

Bijeenkomsten van jongeren in de avond maken de vervuiling helaas nog erger. Er zijn zelfs brandjes gesticht. De komende tijd gaan onze boa’s hier actief surveilleren. We gaan ook in gesprek met de politie om af te stemmen welke rol die hierin kan spelen. We betreuren het dat dit extra capaciteit van het Recreatieschap en gemeente Medemblik vraagt.

Op Facebook zijn de reacties naar de mensen die hun troep laten slingeren en niet opruimen dan ook niet mals.. Verreweg de meesten vinden het raar dat bezoekers van de Koopmanspolder wel tassen vol waren meenemen maar het afval gewoon dumpen en niet meenemen naar huis om het daar in de containers te gooien. Zo zegt Anita Vis op Facebook: “Het zoogdier mens wordt beschouwd als een intelligent wezen, echter is er geen enkel zoogdier op de aarde die zoveel troep achter laat in de natuur. Onbegrijpelijk.Neem je afval mee naar huis en gooi het daar in de kliko.

Reageren via facebook